Oregano Yağı Nedir?

Oregano yağı, antiiltihapsal bir ajan olduğundan, gerginliği alması için sızlayan kasların olduğu bölgelere sürülebilir ve iyileşmeyi hızlandırmak amacıyla küçük yanıklar ve yaralar üzerine doğrudan uygulanabilir.Pastörizasyon işleminin bulunmasından çok önceleri, bakterilerin çoğalmasını engellemek amacıyla süt ürünlerinin içine oregano dalları konulurdu. Günümüzde artık bu uygulamanın batıl bir inançtan ziyade, bilimsel bir yöntem olduğunu biliyoruz. İlginç ve sıra dışı bir Yunan çalışmasında, oregano yağı, 1/50.000 gibi çok az miktarlarda bile güçlü antibakteriyel özellikler göstermiş ve bakteriyel üremede önemli ölçüde düşüş gözlenmiştir.

Dr. Ingram; gripten diş enfeksiyonlarına, uçuktan spor zedelenmelerine kadar oregano yağı tedavisinden fayda gören çok sayıda hastadan bahsetmiş ve özellikle de yendiği takdirde çok az miktarda oregano yağının bile çok etkili olduğuna dikkat çekmiştir.Antibiyotik ve antifungal özelliklere sahiptir. İltihabı azaltır.Nezle, grip ya da Candida enfeksiyonlarında günde 6 kapsüle kadar alın ve üzerinde yazıldığı şekilde bir sıvıya 5 ila 10 damla damlatarak kullanın.

MCT’lerin protein tutucu bir etkiye sahip olduğu, yani yağlan yakıp buna karşın kasları korudukları düşünülmektedir.Karbonhidratlar ile birlikte alınan MCT’ler, atletik performansı geliştirebilecek sinerjik bir etkiye sahip olabilirler. Güney Afrika’da yapılan bir çalışmada, bisiklet sürmeden önce ve bisiklet sürerken 10 dakikalık aralıklarla MCT ve karbonhidrat karışımından oluşan spor içeceği içen profesyonel bisikletçiler, sadece karbonhidrat ya da sadece MCT içeceği içtikleri zamanda elde edilen sonuçlara kıyasla, 40 kilometrelik yolu 5 dakika daha kısa sürede tamamladılar. Araştırmacılar, karbonhidratlara MCT eklemenin, kasları, karbonhidrat depolarının hızlı bir şekilde tüketilmesinden ve buna bağlı olarak da yorgunluktan koruduğunu düşünüyorlar. Beslenme üzerine yapılan araştırmalar gösteriyor ki bitkisel ürünler zayıflamaya oldukça destek sağlıyor.

MCT yağı pişirilerek kullanılmamalıdır; ancak yemekler piştikten sonra ya da salatalara sos olarak katılabilir. İstenmeyen kiloların erimesine yardımcı olur. iyi bir enerji kaynağıdır. Kan kolesterolünü düşürür. Atletik dayanma gücünü artırır. Zayıflama hapları diyabeti ya da kandaki kolesterol seviyesi yüksek olan kişiler tarafından kullanılmamalıdır.

Comments

Comments are closed.

Yorum yazın:

İsim *

Email (hidden) *

Websitesi