Brüksel Lahanasının Faydaları ve Pişirme Şekli

Sağlığımız için önemi yadsınamaz besin maddelerinden brüksel lahanasının bize sağladığı faydalardan bazıları şunlardır:

Tüm yukarıdaki olumlu ve koruyucu etkiler kendisinde toplayan bu çok önemli detoks vitamin Brüksel lahanasında bol miktarda yer alır. Ancak suda eriyen bu kuvvetli antioksidant yani C vitamini A vitamininin tersine Brüksel lahanasının pişirilmesi ile kayba uğrar. Bu nedenle Brüksel lahanasını aynen Brokoli ve ıspanakta olduğu üzere gün içinde yarısını pişirerek yarısını da pişirmeden tüketmelisiniz. Bu sayede Brüksel lahanasının hem C hem de A vitamini ve onun ön yapımcıları olan beta karotenlerinden yararlanmış olacaksınız.

Comments

Comments are closed.

Yorum yazın:

İsim *

Email (hidden) *

Websitesi